Gå direkt till innehåll
SJ hedrar bortgången lokförare med tyst minut

Pressmeddelande -

SJ hedrar bortgången lokförare med tyst minut

I dag måndag kommer SJ Götalandståg att hålla en tyst minut för att hedra den medarbetare som tragiskt omkom i den svåra olyckan nära Uddevalla för en vecka sedan. Klockan tolv kommer Västtågen att göra ett uppehåll under en minut.

Den allvarliga olyckan då ett av Västtrafiks tåg krockade med en lastbil i närheten av Uddevalla slutade oerhört tragiskt med att lokföraren omkom. SJ Götalandståg som kör Västtågen på uppdrag av Västtrafik kommer att hedra lokföraren med en tyst minut i dag. Klockan tolv stannar Västtågen och ett särskilt utrop kommer att göras ombord på tågen.

- Det har varit en väldigt tung vecka. Jag tänker naturligtvis främst på vår kollegas familj och närstående men även för alla oss som har arbetat tillsammans med vår saknade kollega är det en svår tid. Det känns därför fint att vi tillsammans kan hedra lokföraren på ett värdigt sätt där vi också bjuder in våra resenärer att delta, säger Helena Isaksson, vd för SJ Götalandståg.

Den tysta minuten kommer att hållas klockan tolv på alla Västtågen med undantag för de tåg som eventuellt inte kan stanna på det ställe det befinner sig för stunden, av säkerhetsskäl.

- Det här är en oerhört tragisk olycka. Säkerhet för personalen att utföra sitt jobb är av högsta prioritet och det här får aldrig hända igen. Våra tankar går till de anhöriga och kollegorna, säger Lars Backström, vd på Västtrafik.

Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens drygt 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 6 600 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.