Gå direkt till innehåll
SJ växlar upp sommartrafiken

Pressmeddelande -

SJ växlar upp sommartrafiken

SJ erbjuder ytterligare platser på ett antal sträckor under sommaren för att möta det ökade intresset för inrikes resande. I juli och augusti körs betydligt fler tåg än motsvarande period förra året, något som märks på alla SJs större linjer.

Intresset för inrikes resande har ökat kraftigt under senare år och inför sommaren ser SJ ett stort sug efter klimatsmarta resor.

- Vi har gjort vårt yttersta för att kunna sätta in ännu fler avgångar under sommaren för att möta den här efterfrågan. Det är väldigt roligt att kunna berätta att vi sätter in fler avgångar på exempelvis linjen Stockholm – Skövde - Göteborg, där vi under juli och augusti ökar trafiken och kör nästan 50 procent fler avgångar än under förra året. Även under juni blir det en ökning på totalen, säger SJs affärschef Jan Kyrk.

  Motsvarande utbudsökning på övriga linjer ser ut som följer:

  • Stockholm – Malmö – Köpenhamn, där vi under juli och augusti ökar trafiken och kör ungefär tio procent fler avgångar än vad vi gjorde förra året.
  • Stockholm – Sundsvall – Umeå, där vi under juli och augusti kör mer än 20 procent fler avgångar än vad vi gjorde förra året. Under juni har vi ökat med ungefär tio procent på den sträckan.
  • Stockholm – Borlänge – Falun/Mora, där vi under juli och augusti ökar trafiken och kör nästan 50 procent fler avgångar än under förra året. Även under juni blir det en ökning på totalen.
  • Stockholm – Östersund – Åre/Duved, där vi under juli kör ungefär tio procent fler avgångar än vad vi gjorde förra året. Även under juni och augusti ökar vi på med lite fler avgångar än förra året.
  • Stockholm – Västerås – Örebro – Göteborg, där vi under juli kör mer än 30 procent fler avgångar än vad vi gjorde förra året. Även under juni och augusti kör vi betydligt fler avgångar än förra året.

  Under förra veckan släppte SJ sina biljetter för höstens resor, vilket gör att det nu går att köpa tågbiljetter fram till den 9 december.

  Ämnen


  SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens drygt 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

  Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

  Kontakter

  SJs pressavdelning (enbart för journalister)

  SJs pressavdelning (enbart för journalister)

  Presskontakt 010-751 51 84
  SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

  SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

  Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
  Peter Kraméus

  Peter Kraméus

  Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
  Marcus Fleetwood

  Marcus Fleetwood

  Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
  Martina Nord

  Martina Nord

  Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
  Trafikverkets pressjour

  Trafikverkets pressjour

  Presskontakt 0771-31 15 00
  Jernhusens huvudkontor växel

  Jernhusens huvudkontor växel

  Presskontakt 08-410 626 00

  SJ för människor närmare varandra, varje dag

  SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
  Koncernens 6 600 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.