Gå direkt till innehåll

Ämnen: Data, Telekom, IT

SJ avtalar med Sqills om ny bokningslösning

SJ har i dag tecknat avtal med Sqills som kommer att tillhandahålla en ny bokningslösning för SJ. Målet är att ta den nya lösningen i full drift 2023.

Johan Näsman tillträder som ny CIO på SJ AB.

Johan Näsman ny CIO hos SJ

​SJ har rekryterat Johan Näsman som ny CIO. Han får ansvar för att leda arbetet med att säkerställa att it-leveranserna stödjer hela SJ-koncernens behov av affärsdriven och samordnad utveckling av it-tjänster på kort och lång sikt.

DreamHack-tåget kör morgondagens e-sportsstjärnor

DreamHack-tåget kör morgondagens e-sportsstjärnor

I samarbete med den världskända festivalarrangören DreamHack arrangerar SJ DreamHack-tåget. Snabbtåget, som går non-stop mellan Stockholm och Jönköping, kör morgondagens e-sportstjärnor till festivalen.

SJ släpper realtidskarta över alla tåg

SJ släpper realtidskarta över alla tåg

​"Var är mitt tåg?” är en ny funktion som visar geografisk position och aktuell hastighet i realtid för samtliga SJs tåg som är på resa. Den ger också resenären möjlighet att se position och hastighet för tåg som ännu inte lämnat startdestinationen, under förutsättning att resan ska ske i närtid. Funktionen är tänkt att ge resenärer förbättrad trafikinformation.

3D-printing ger SJ högre punktlighet

SJ satsar stort på tillverkning av reservdelar med hjälp av 3D-printing. Tekniken förenklar produktionen som ger billigare reservdelar – med högre kvalitet. Satsningen är en viktig del i det digitaliseringsprogram som SJ genomför för att stärka en långsiktig konkurrenskraft med högre punktlighet och nöjdare kunder.

Wi-Fi ombord på Tåg i Bergslagen

Wi-Fi ombord på Tåg i Bergslagen

Mot slutet av sommaren kommer tågresenärerna i Bergslagen kunna surfa ombord på tåget. Detta står klart efter att Tåg i Bergslagen beslutat att installera Wi-Fi ombord.

Med den nya funktionen Anslutningsguiden blir det ännu enklare att välja och köpa anslutande lokaltrafik under tågresan

​Nu blir det ännu enklare att resa kollektivt hela vägen

Med den nya funktionen Anslutningsguiden, som från och med den 20 april finns tillgänglig i SJs mobilapp, blir det överskådligt och enkelt för tågresenärer att välja och köpa en lokal, anslutande resa från tågets slutstation direkt i appen. Den digitala lokaltrafikbiljetten finns sedan i SJs app tillsammans med resenärens vanliga tåg- och pendlarbiljetter.

Hitta rätt med SJs nya digitala vägvisare

Hitta rätt med SJs nya digitala vägvisare

Med hjälp av tekniken Augmented Reality (AR) kan nu SJs resenärer bli guidade genom stationen via bolagets digitala vägvisare. Bland annat blir det nu enklare för resenärerna att hitta rätt väg till och från tåget.

​SJs webbsajt utsedd till Sveriges bästa

SJ har Sveriges bästa webbsajt. Tillsammans med den prisbelönta appen har sajten utsetts till Sveriges absolut bästa, efter att redan ha vunnit i kategorin resesajter. Motiveringen innehåller beskrivning av en i det närmaste fulländad mobil upplevelse och fullt fokus på kunderna.

SJ Biz ny partner till Di Digital Startup Tour

Di Digital Startup Tour är en tävling för tech-startups. Bolagen ges chansen att pitcha sina affärsidéer för Sveriges mest framgångsrika tech-profiler och representanter från de tyngsta riskkapitalbolagen i startupsektorn. Nu går SJ in som ny samarbetspartner.

SJs populära app har vunnit ännu ett pris

​För andra året i rad fick SJs app ta emot en utmärkelse i Svenska designpriset som delades ut på torsdagskvällen. Ett år med en rad förbättringar och förenklade funktioner för användaren räckte till ett silver i klassen Digitalt - Smarttelefon.

SJs biljettbokning öppen igen

SJs biljettbokning öppen igen

Det har varit besvärligt för den som försökt att köpa eller boka om sin biljett hos SJ i dag. Ett serverhaveri hos en av SJs underleverantörer har drabbat tågresenärer och andra kundgrupper. Nu ser det dock ut som att de akuta problemen är lösta.

SJ provar Wi-Fi i loktåg

Nu pågår tester för att förse 200 lokdragna personvagnar med Wi-Fi. Att kunna koppla upp sig under tågresan är en av de saker som uppskattas mest av resenärerna. SJs loktåg är den fordonstyp som kör på flest SJ-sträckor över hela landet.

Enklare att köpa resor hos SJ med Swish

Från och med idag den 6 mars kan SJs resenärer betala resan med den mobila betaltjänsten Swish. Det blir alltså ännu enklare för SJs kunder att betala tågresan.

I SJs lounge Epitrain kan Epicenters medlemmar både jobba och utbyta idéer med SJs medarbetare.

SJ och Epicenter utvecklar framtidens affärsresande

SJ har inlett ett innovationsbaserat samarbete med Epicenter för att stärka SJs erbjudande av smarta digitala tjänster och kreativa lösningar för morgondagens affärsresor. Med konceptet SJ Epitrain vill SJ utveckla framtidens tågupplevelse med kundinsikt och digital interaktion som inspirerar och skapar affärer.

Visa mer

SJ för Sverige framåt

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 6 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – SJ för Sverige framåt.