Gå direkt till innehåll

Ämnen: Sport

SJ bidrar till en mer hållbar idrott

Inför 2023 har SJ förnyat sina samarbetsavtal med Svenska Fotbollförbundet, Svenska Handbollförbundet, Svenska Basketförbundet och Svenska Innebandyförbundet. Samarbetena bidrar bland annat till att förbunden och anslutna föreningar kan resa mer hållbart.

DreamHack-tåget kör morgondagens e-sportsstjärnor

DreamHack-tåget kör morgondagens e-sportsstjärnor

I samarbete med den världskända festivalarrangören DreamHack arrangerar SJ DreamHack-tåget. Snabbtåget, som går non-stop mellan Stockholm och Jönköping, kör morgondagens e-sportstjärnor till festivalen.

Svenska folket: Så reser vi under vintern

Svenska folket: Så reser vi under vintern

Nära hälften av svenskarna planerar för en vintersemester, varav en fjärdedel väljer att semestra inom Sverige. Hos sverigesemestrarna är det främst skidåkning som lockar. Samtidigt är tåget det mest populära kollektiva färdmedlet. Det visar SJs nya Sifo-undersökning.

Landslagsspelarnas mamma-hyllningar pryder SJ-tåg

Landslagsspelarnas mamma-hyllningar pryder SJ-tåg

Flera av spelarna i Sveriges VM-aktuella herrlandslag och spelare från dam-, U23 och U21-landslagen har skrivit hyllningar till sina mammor, hyllningar som nu pryder utsidan på ett av SJs tåg.

Succé för ny tågsatsning under Vasaloppet

Succé för ny tågsatsning under Vasaloppet

SJ och Tåg i Bergslagens gemensamma satsning på ökat tågresande under helgen för Vasaloppet blev en succé. Antalet resenärer till och från Mora ökade med 94 procent i jämförelse med ordinarie helgtrafik.

SJ storsatsar inför Vasaloppet och Tjejvasan

SJ storsatsar inför Vasaloppet och Tjejvasan

Tillsammans med Tåg i Bergslagen sätter nu SJ in 10 extraavgångar inför både Vasaloppet och Tjejvasan. Samtidigt som det blir möjligt att kostnadsfritt resa mellan Borlänge – Mora.

SJ: Så reser svenskarna i vinter

SJ: Så reser svenskarna i vinter

Varannan svensk planerar att resa på semester i vinter och 27 procent reser inom Sverige. Skidor och släkt lockar mest och Åre är den skidort som flest vill åka till, följt av Sälen och Riksgränsen. Tre av fyra väljer tåget som kollektivt färdsätt. Det visar SJs Sifo-undersökning om vinterresandet 2018.

Tåget ett självklart val för lejonet Niklas

Varje resa är unik. För SJ innebär det att ge människor möjligheten att göra både stora och små resor. I SJs nya reklamfilm, som börjar visas under helgen, får vi följa skådespelaren Niklas Hillberg på hans resa till de stora scenerna där han spelar lejonet i Glada Hudik-teaterns aktuella föreställning Trollkarlen från Oz.

Träffa landslagsstjärnorna i SJ Resebutik

Träffa landslagsstjärnorna i SJ Resebutik

Tisdag 4 juni får SJ Resebutik i Stockholm Central fint främmande. Fotbollslandslagets stjärnor Rasmus Elm och Pontus Wernbloom kommer på besök, pratar fotboll och skriver autografer åt SJs resenärer. Läs mera.

Änglarna landar med tåg i Stockholm

Ett sexton vagnar långt SJ-tåg fullpackat med änglar. Invasionen når Stockholm på söndag inför cupfinalen i fotboll mellan Djurgården och IFK Göteborg på Friends Arena. - Nu satsar vi stort på fler supportertåg i samarbete med Svenska Fotbollförbundet, säger Anette Vesterlund , ansvarig på SJ Charter.

SJ ordnar skidspår mellan Stockholm och Åre

SJ ordnar skidspår mellan Stockholm och Åre

Ett 66 mil långt spår från Stockholm till Åre väntar längdåkningsentusiasterna den 21 mars. – Det bästa är att skidåkarna bara kan sitta och njuta medan de forsar fram i 160 kilometers hastighet i det välpreparerade spåret upp till Årefjällsloppet, säger Katarina Vinell, på SJ Charter.

Bortamatch med SJ kan avgöra Elitserien i vinter

Bortamatch med SJ kan avgöra Elitserien i vinter

SJ ska hjälpa hockeypubliken att hitta till bortamatcherna i Elitserien i vinter. Ett unikt samarbete mellan SJ, Elitserielagen och Svenska Hockeyligan innebär att en stjärnspelare, som AIK:s Daniel Rudslätt, i varje lag i fortsättningen ska vädja till hemmafansen att ta tåget till bortamatcherna. SJ erbjuder lägsta pris, från 49 kronor, om man köper både match- och tågbiljett i samma paket.

SJ skriver nytt avtal med hela idrotts-Sverige

Som ett led i SJs satsning på idrotten har SJ och Riksidrottsförbundet skrivit ett nytt treårsavtal som ger idrotten mycket bra reseerbjudanden. Idrottsföreningarnas resande med tåg har ökat med 229 procent på tre år och SJ räknar med en fortsatt positiv utveckling.

Ta med cykeln på SJs tåg i sommar

Fjolårets försök med cykel på tåg var uppskattat och i år utökar SJ med några regionala sträckor. Säljstart för cykelplatserna är idag, onsdagen den 4 juni 2008.
Kombinera cykelsemestern med tåg i sommar eller ta med cykeln till sommarstället. Nu ger SJ cyklisterna chansen att ta med cykeln på vissa sträckor från 15 juni till 17 augusti 2008.
- Förra året kunde man för första gången på många

Centralstationen – en plats för marathonhejare

Lördagen den 31 maj förvandlas Centralplan utanför Centralstation Stockholm till en marathonpark med aktiviteter för både hejare och flanörer.
Jernhusen, som äger Centralstationen, och SJ som är samarbetspartner till Stockholm Marathon har tillsammans förvandlat Centralplan till en plats där man kan heja på maratonlöparna som passerar två gånger under dagen. På plats finns aktiviteter som passa

Visa mer

SJ för Sverige framåt

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 6 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – SJ för Sverige framåt.