Gå direkt till innehåll

Ämnen: Utbildning

SJ fortsätter driva lokförarskola i egen regi

SJ fortsätter driva lokförarskola i egen regi

Bristen på lokförare i Sverige kommer att kvarstå under flera år framåt. SJ har därför beslutat att fortsätta driva lokförarskola i egen regi så länge behovet finns.

SJs lokförarelever får bland annat lära sig att köra tåg med hjälp av en simulator.

SJ startar lokförarskola även i Göteborg

Sedan i höstas är SJs lokförarskola i egen regi i full gång i Stockholm. Nu utökas möjligheterna till betald lokförarutbildning, då utbildningar genomförs i både Stockholm och Göteborg.

SJ startar lokförarutbildning i egen regi

SJ startar lokförarutbildning i egen regi

Efterfrågan på tågresor ökar starkt och i dag utbildas inte tillräckligt många lokförare via Yrkeshögskolorna. SJ startar därför lokförarutbildning i egen regi där studenterna erbjuds utbildningslön under utbildningen.

Sökes: Minst 150 lokförare till SJ

Sökes: Minst 150 lokförare till SJ

Lokförare är det nya framtidsjobbet. Hela tågbranschen letar fler lokförare. SJ söker minst 150 lokförare de kommande åren. Yh-utbildningen som utbildar lokförare finns på sju orter i landet. De som går ut utbildningen garanteras jobb inom tågbranschen. 22-åriga Niina Koski är en av dem som satsar på det nya framtidsjobbet.

SJ satsar på billiga studentbiljetter

SJ satsar på billiga studentbiljetter

Lagom till skolstarten inleder SJ en kampanj med billigare biljetter till studerande. Alla studenter har chansen att åka extra billigt under hela hösten. Läs mera.

Vården tar SJs tåg mot framtiden

Vården tar SJs tåg mot framtiden

Vårdförbundet gör för första gången en roadshow för att träffa sin medlemmar och skapa intresse för vården. Det sker med det specialdesignade SJ-tåget "Vårdtåget".

SJ för Sverige framåt

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 6 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – SJ för Sverige framåt.